Pages

Ads 468x60px

joi, 16 mai 2013

Sfaturi pentru achizitionarea unui teren destinat constructiei casei

Daca te-ai decis sa achizitionezi un teren pentru a construi o casa, primul lucru desigur pe care il faci este sa vizitezi amplasamentul.

Utilitati

Vanzatorul iti poate spune ca utilitatile se afla in apropiere, dar trebuie sa stii ca racordarea la energia electrica, apa sau gaze poate presupune un cost ridicat si o durata mare de timp. De asemenea e posibil sa fiti refuzati, fiind necesara o extindere de retea pentru a va conecta.

Vecini

Daca nu ai in plan sa-ti infiintezi un domeniu pe un teren vast, verifica cu cine te vei invecina. Starea de spirit si muzica din vecini s-ar putea sa nu iti placa cand vrei sa te relaxezi pe terasa.

Restrictii constructie fata de retelele de utilitati

Exista reglementari care va impiedica sa construiti, de exemplu, la mai putin de 100 de metri de liniile de inalta tensiune. De asemenea terenul poate fi traversat de conducte/magistrale de gaz metan, conducte/aductiuni de apa.

Distanta pana la munca

Cele 20 de minute din weekend se pot transforma in doua ore in timpul saptamanii. Testeaza drumul si in alte zile, la orele la care mergi de obicei la munca. Poate fi un subiect despre care viitorii vecini sa stie mai multe:).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu