Pages

Ads 468x60px

marți, 28 mai 2013

Ce culori alegem pentru peretii exteriori ai casei?

Image courtesy of Razvan Ionut / FreeDigitalPhotos.net

M-am intrebat de multe ori de ce romanii aleg culori stridente de roz, mov sau portocaliu pentru peretii exteriori ai casei. Sa fie gasiti mai usor de vizitatori?

Din pacate in Romania nu prea exista planuri urbanistice care sa prevada ce culori sa folosesti pentru fatada casei pentru a evita transformarea zonei intr-un "curcubeu" sau daca exista, nu sunt respectate.

Scopul pricipal al zugravelii exterioare este de protectie a peretilor. Si atunci de ce nu alegem alb?:) Pentru ca vrem sa ne punem amprenta personalitatii noastre, nu?

Cand alegi culoarea pentru peretii exteriori trebuie sa iei in calcul in primul rand culoarea acoperisului, geamurilor, obloanelor, usilor exterioare si a elementelor decorative ale fatadei(placari cu piatra, lemn).

Culoarea peretilor exteriori va fi cea majoritara. O culoare deschisa va face casa sa para mai mare, impactul vizual fiind mai mic. Culorile inchise vor avea efectul invers, impact vizual mare, casa va parea mai mica. Atentie, culorile vor fi amplificate sau vor parea mai "sterse" in functie de lumina la care sunt expusi peretii.

Puteti pune accente pe obloane, chenarele ferestrelor pentru a crea un efect atragator vizual si a pune in valoare arhitectura casei. Incercati sa nu folositi mai mult de trei culori si de asemenea evitati folosirea unei singure culori in diverse tonuri.


Autor Ana Paduraru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu